Тревожна прогноза: Вълна от 1200 заразени на ден в следващите 3 месеца

Математическото допускане е на проф. Преслав Димитров
14 окт 2020 10:14, Петя Славова
162

Очаква ни нова вълна на COVID-19 с по 1200 новозаразени на ден. Прогнозата е на български професор и е на база научен труд по метода на Холт-Уинтърс. Тревожната тенденция е за следващите 90 дни.
Още по темата
Според научния труд на декана на стопанския факултет към Югозападния университет в Благоевград - проф. Преслав Димитров, новата COVID-19 вълна е започнала съвсем скоро. "Аз не мога да прогнозирам четвърта вълна. Аз твърдя, че е налице вълна, която започва в момента по една много проста причина, като се представят във времеви ред данните на развитие от началото на първия регистриран случай в България на 8 март", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Научният труд е на база статистика и математически допускания. Той дава прогноза за идните 3 месеца.

"Една прогноза от 900 до 1200 заразени на ден, което може да се случи след 90 дни, ако не се взимат мерки, и то мерки не на централно равнище - затваряне на икономиката, а да се даде правомощие на отделните кметства, областни управители да реагират спрямо ситуацията на място", допълва професорът.

Въпреки прогнозираното увеличаване на болните, смъртните случаи няма да се увеличат, прогнозира професорът.

На кривата ясно се вижда, че най-голямата вълна тепърва предстои. Вижда се още, че досега най-големият пик на зараза е бил през лятото, а не през пролетта, когато беше въведено извънредното положение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
0
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Според научния труд на декана на стопанския факултет към Югозападния университет в Благоевград"Безспорно един от най-авторитетните университети в света и особено в югозападния квартал на Благоевград.
120
2
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Teroristi ползват инсталирани нагло престъпни оръжия вкл за тн"ДИГИТАЛИЗАЦИЯ".Увредена е градската биосферна охрана на по големите градове.Тежки увреждания са замерени при тестове в Лондон,Париж и София.В много градове са включени КОВИД генератори и активатори за нагло престъпна реклама на диверсията..Увреждат обемно жертвите.
119
3
 
1
 
! Отговори
аwaken преди 3 години
Идва фашисткия строй на Илюминатите-Сатанисти. Те досега ви лъгаха с демокрация като подготвяха почвата за Новия Световен Ред. Политиците които говореха за демокрация обърнаха палачинката. Сега света се управлява от хора последователи на Албърт Пайк и Алистър Кроули.
118
2
 
1
 
! Отговори
++++++++++++++ преди 3 години
И 1 милион пишете на ден. Каквото и да пишете хората не са балами. Хората не вярват в ковида и това се вижда по улиците.
117
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 144 Ами ако един от тези починали млади си ти , кво праим ?
116
2
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Анонимен 137 Има и нормални хора. Не всички мислят като теб.
115
2
 
1
 
! Отговори
Питам преди 3 години
А след това ?
114
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както казва - мангьрката ще изгорят сухите сьчки -40 + За младите не е страшно и да има починали ще са малко
113
6
 
20
 
! Отговори
Чичак преди 3 години
До Анонимен 141:Само дето без нас-"чичаците,лелките и дъртите",вие младите не можете да си избършите носовете и задниците,камо ли да си обуете правилно гащите!?!Болшинството от вас не знаят къде е магазина и колко струва хляба,камо ли,че всеки месец се плащат сметки!?!Забили носове в телефоните или втренчили погледи в компютрите,много от вас не знаят колко е часът в момента или какъв е сезонът отвънка!?!И след като измрем ние дъртите,вие най-вероятно ще отидите при извънземните?!?!?!
112
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, какво пък толкова, ще измрат разни чичаци и лелки на 30+ години, а ние ще си живеем живота. Бъдещето е на младите, а не на дъртите.
111
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук гледам че пишат само разбирачи който си нямат и халхабер от вируси и здраве , но като загубят някой близък ще спрат да пишат , аз съм на 45 г и за една седмица загубих двама приятели от този вирус така че на мен не ми разправяите как всичко било преикспонирано
110
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като болниците са вече пълни а заразените ще минат 1'500 на ден до края на идната седмица да видим КОЙ ще решава "Кой да живее и кой да мре"?Ще бъде забавно.Очаквам озверели роднини на умрели да извадят автомати и бомби.Идва "веселата" част от 11 годишното Оправление на един Главанак от Банкя.
109
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли нормален човек, който да се интересува от Ковид простотии и вируси като цяло?И той като всеки друг вирус ще навлезе в обществото, ще премине през по-голямата част от нас, постепенно имунните ни системи ще си изградят някаква защита на клетъчно ниво срещу него и ще стане като един съвсем обикновен вирус...
108
10
 
20
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 3 години
Леле! много професори, доценти - все "отговорни другари"!Вместо да се правят на врачки, по 1 кубически сантиметър от мозъците си да бяха използвали по предназначение, за почти година (от първите случаи лани в Китай) тоя вирус трябваше да е разбит, размазан, утрепан и името му да сме забравили даже!Вместо в лабораториите и кабинетите, "професорите" се разхождат по телевизии, дават интервюта и се надяват на ОЩЕ кинти!С клинична пътека 1200 лева - и старите ми джапанки ще изкарат заразени
107
10
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
И без научен труд мога да ви кажа, че ще има дни с по 1 500-2 000 болни на ден януари 2021 г. след иху-ахуто по празниците.
106
10
 
6
 
! Отговори
селянин преди 3 години
ного важно я еле си сварих ракийката
105
6
 
13
 
! Отговори
+++ преди 3 години
В последните три седмици всяка седмица удвояваме броя на новозаразените. С това темпо мМного е възможно още тази седмица да имаме дни с над 1200 нови случая, а следващата седмица на 21, 22 и 23 октомври най-вероятно ще стигнем до над 2000 нови случая на ден, но среднодневното ниво за седмицата вероятно ще е между 1000 и 1100 нови случая.
104
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 дни ни чака чешки вариант с по 5000 - 6000 на ден.Чешкият просветен министър си подаде оставката и каза, че най-голямата грешка е връщането на учениците и студентите в класните стаи и аудиториите.Да видим у нас колко време ще се правят, че няма нищо, че ситуацията не е толкова лоша?!
103
7
 
9
 
! Отговори
Заразно Зло:Бергамо2 преди 3 години
до 3 месеца ли?! аз я очаквам до 3 дена!!
102
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Чехия новата вълна започна около 1 септември и сега виждаме докъде стигнаха. Ако повторим това, което стана в Чехия, в края на ноември ще имаме около 5500 новозаразени на ден, а 1200 ще ги прескочим до няколко дни.